Izvor: Radio 021, 03.Sep.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela kuća u kojoj je boravio investitor mini-hidroelektrane

U požaru koji je izbio u selu Topli Do kod Pirota, izgorela je kuća 35-godišnjeg meštanina u kojoj je prošle nedelje bio smešten investitor mini-hidroelektrane.

Tada je došlo do sukoba sa meštanima sela i aktivistima Inicijative Odbranimo reke Stare planine.

Vatrogasci su se po prijavi sinoćnjeg požara, saopštili su iz policije, uputili ka selu i vatra je ugašena, pišu Južne vesti. U trenutku požara nije bilo nikog u kući i nema povređenih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, dodaju u policiji, a istraga o ovom događaju je u toku. Kako su novinarima Južnih vesti rekli meštani sela, u kući nije bilo struje, a na društvenim mrežama se šire informacije da je kuću kupio investitor Dragan Josić za potrebe radnika i obezbeđenja.

Investitor kaže da je kupljena polovina kuće od suvlasnika, kako bi je povremeno koristili.

"Hteli smo da je renoviramo da bi mogli da je povremeno koristimo. Prilikom poslednjeg boravka u selu, napali su čoveka koji je vlasnik polovine kuće kako je izdao Topli Do i Staru planinu. Ovo je najgori oblik zastrašivanja, zato što ne misli kao drugi, doživeo je to da mu zapale kuću", kazao je investitor.

Vlasnik kuće, 35-godišnji I. S, i pored više poziva nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti.

Podsetimo, situacija u selu Topli Do je uzavrela nakon posete investirora tom selu, kada je i došlo do verbalnog sukoba između njega i meštana i aktivista Inicijative Odbranimo reke Stare planine. Prilikom boravka u selu, Josić se nalazio u kući koja je sada izgorela, odakle je, uz asistenciju policije, napustio selo. Ipak, on je najavio početak radova, i pored protivljenja lokalnog stanovništva.

Autor: Južne vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.