Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz budžeta još 500 miliona dinara za Koridor 10

Vlada Srbije izdvojiće još 500 miliona dinara za "Koridore Srbije" kako bi se "omogućilo puštanje istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju", objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako navodi Nova ekonomija, pola milijarde dinara iz budžeta odobreno je Ministarstvu građevinarstva radi "obezbeđivanja nedostajućih sredstava" potrebnih preduzeću Koridori Srbije, navodi se u rešenju Vlade.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u oktobru najavljivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da će istočni krak Koridora 10 biti otvoren do 9. novembra, što je svečano učinjeno, o čemu više OVDE.

Vlada je u oktobru izdvojila još 300 miliona dinara za radove na Koridoru 10, a prethodno je u septembru je izdvojila dve milijarde dinara za te radove i sanaciju kosine u Grdeličkoj klisuri.

Ukupna dodatna budžetska davanja za Koridor 10 u poslednja tri meseca iznose 2,8 milijardi dinara, ili 23,7 miliona evra.

Građani Srbije takođe su platili visoku cenu na ime odšteta izvođačima radova na istočnom kraku Koridora 10, kako je objavio Insajder. Zbog kašnjenja za koja nije bio odgovoran izvođač radova već investitor, država je do sada platila najmanje 17 miliona evra na ime odštetnih zahteva, navodi ovaj portal.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva: Koridor 10 bi se urušio za 10 dana da se radilo po projektima Tadića i Mrkonjića

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2019

Danas ne bi imali auto-put kroz Grdeličku klisuru, ni istočni krak ili bi se oni urušili za 10 dana, tvrdi ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, da se radilo po projektima Borisa Tadića, Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića...Nakon pompeznog otvaranja istočnog kraka Koridora 10, krenulo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Za radove na aerodromu "Morava" 155 MILIONA DINARA iz budžeta

Izvor: Blic, 13.Nov.2019, 09:19

Vlada Srbije donela je rešenje kojim dodeljuje 155 miliona dinara za izvođenje "investitorskih radova" na aerodromu "Morava" kod Kraljeva, objavljeno je u Službenom glasniku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.