Iva Obradović promoter NS maratona

Izvor: B92, 03.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iva Obradović promoter NS maratona

Srpska olimpijka u skifu Iva Obradović, biće promoterka 16. Novosadskog NIS maratona koji će se održati 12. oktobra.

Predsednik Izvršnog odbora Sportskog društva "Novosadski maraton" Milan Dolga izjavio je na konferenciji za novinare da se do sada prijavilo više od 70 učesnika iz 12 država, a da se do početka trke očekuje da će svoje učešće potvrditi još mnogo maratonaca sa raznih kontinenata.

Dolga je najavio da će Novosadski NIS maraton >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati niz propratnih manifestacija medju kojima su Prvenstvo Srbije u maratonu, Diplomatski maraton, Štafetni maraton, Štafetni maraton za osnovce i srednjoškolce i Trka beba u puzanju na 4,195 metara.

Uporedo sa maratonom biće organizovan i 16. Međunarodni interdisciplinarni simpozijum, koji je, prema rečima organizatora, jedinstven naučni skup u svetu koji se odvija uporedo sa trkom.

Simpozijum se bavi sportom i njegovom uticaju na zdravlje i psihofizičke sposobnosti dece, omladine i odraslih, a na njegovom radu učestvovaće preko 160 naučnih radnika iz celog sveta.

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Koordinacionog odbora maratona, izjavio je da je ovo sjajna prilika za promociju grada zbog broja učesnika iz zemlje i sveta i pozvao sve zainteresovane da učestvuju u jednoj od najmasovnijih manifestacija u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.