Italijanski i australijski privrednici u Temerinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski i australijski privrednici u Temerinu

NOVI SAD -

S obzirom na geografsku poziciju, razvijenost infrastrukture, kao i subvencije za otvaranje novih radnih mesta, koje daje pokrajinska Vlada, investiranje u Vojvodini predstavlja isplativo ulaganje za svakog stranog investitora, predočeno je danas delegaciji 12 italijanskih i dva australijska privrednika koji su posetili opštinu Temerin.

Da Temerin ima šta da ponudi stranim investitorima, prema rečima nadležnih, govori činjenica da je preduzeće "Plastpijemonte" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Torina, zajedno sa australijskim partnerima, kupilo lokalno preduzeće "Teletehnika" gde će, u prvoj fazi rada, dvadeset radnika proizvoditi plastiku namenjenu građevinskoj industriji.

U drugoj fazi, kako je najavljeno, radiće pedesetoro zaposlenih, a biće izgrađena i nova hala.

Vojvodina ima dobru geografsku lokaciju, razvijenu infrastrukturu, nalazi se na Koridoru 10 i na granici je Srbije sa Evropskom unijom što je veoma važno za strane investitore. Uz to pokrajinska Vlada im nudi i konkretnu podršku kroz subvencionisanje otvaranja svakog radnog mesta sa 1.300 evra.

Stranim investitorima u Vojvodini, različitim merama i aktivnostima, pomažu VIP fond, Razvojna banka Vojvodine, Garancijski fond i pokrajinski Fond za razvoj, kao i svaka lokalna samouprava, kroz besplatnu dodelu ili jeftino izdavanje građevinskog zemljišta, i nizom drugih mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.