Izvor: Luftika.rs, 07.Avg.2020, 16:47

Istraživanje u Švedskoj: Penzioneri mogu da rade, odličnog su zdravstvenog stanja

Sedamdesete su nove pedesete, to je poruka najnovijeg istraživanja u Švedskoj.
Švedska delegacija za rad seniora objavila je rezultate nove studije koja je pokazala da su 70-godišnjaci u toj zemlji odličnog zdravstvenog stanja, te da mogu adekvatno da obavljaju radne zadatke.
Među brojnim zaključcima nalazi se i onaj da su kognitivne i fizičke funkcije, kao i rad pluća, sluh i generalno dobrostanje današnjih seniora bolji nego ikada ranije. Broj obolelih od depresije, demencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i kardiovaskularnih bolesti je značajno opao, prenose “Biznis i finansije”.
Mnogi sedamdesetogodišnjaci su fizički veoma aktivni, što se ogleda i u njihovim čestim putovanjima, ali i u ravnopravnom učestvovanju u saobraćaju. Naime, veliki broj njih i dalje vozi.
Zato u studiji piše da među njima postoji veliki potencijal za tržište rada.
U Srbiji smo to znali i pre ovog istraživanja, jer kod nas oko 34.000 penzionera radi, doduše ne zato što želi, već zbog preživljavanja.
Autor: Blic biznis
Advokat Gajić: Penzioneri će moći da traže nadoknadu štete zbog zabrane kretanja

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.