Izvor: Luftika.rs, 26.Feb.2021, 19:25

Istorijski zabavnik – knjiga o kojoj se priča i istorija kakvu niste učili u školi

U prodaji je nova knjiga Jež izdavaštva „Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ autorke Aleksandre Bogdanović, novinarke i osnivačice sajta Istorijski zabavnik.
Tema književnog ostvarenja su priče o genijalnim, originalnim i u svakom smislu neverovatnim ljudima sa podneblja „od Drave do Južne Morave“ koje smo uspeli da gurnemo u zapećak sećanja, a oni to nikako nisu zaslužili. U knjizi su sabrane sudbine zaboravljenih heroja, krunisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << glava, ali i velikih naučnika, avanturista, glumaca i pronalazača čiji su životi bili uzbudljivi, a dela umnogome oblikovala svet u kome živimo.
Autorka knjige je vlasnik i osnivač istoimene Facebook stranice i Instagram profila, zahvaljujući kojima se rodila ideja o sajtu, a knjiga je došla kao priznanje za sav dosadašnji uspeh.
– Godinama se bavim istorijskim temama i istražujem neverovatne, a zaboravljene ličnosti iz naše prošlosti. Koliko god to bilo skromno, poželela sam da ih otrgnem od zaborava, nekako sačuvam i sa drugima podelim svoje oduševljenje njihovim životima i dostignućima. Proizvod tih mojih nastojanja je knjiga „Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ – ističe autorka.
Predgovor za knjigu napisala je čuvena glumica Gorica Popović.
– Zaronite u prošla vremena! Pronaći ćete toliko zanimljivih događaja, nepoznatih činjenica, dragocenih detalja, zagonetki i odgonetki, neobičnih ličnosti… Vreme će vam prosto proleteti – napisala je Gorica Popović u predgovoru „Istorijskog zabavnika“.
Za prvih nedelju dana prodato je pola tiraža. Knjigu je za sada moguće naručiti preko sajta Jež izdavaštva, a očekuje se njena skora prodaja i u svim većim knjižarama širom Srbije.
Aleksandra Bogdanović je novinarka i komunikolog, a trenutno živi i radi u Beogradu. Ovo je njena prva knjiga.
Ako volite Malog princa, obožavaćete i malenu devojčicu Akiko


Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.