Istorija ispisana u Lisabonu, Vojvodina osvojila Čelendž kup

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija ispisana u Lisabonu, Vojvodina osvojila Čelendž kup

Odbojkaši Vojvodine NS seme napravili su najveći uspeh u klupskoj istoriji osvojivši evropski Čelendž kup, odnosno Kup izazivača.

Oni su večeras u Lisabonu dobili prva dva seta protiv Benfike rezultatom 26:24 i 25:21 što im je bilo dovoljno za konačan trijumf.

Podsetimo, pre četiri dana u Novom Sadu crveno-beli su slavili sa 3:1 pa im je u revanšu bio dovoljan i bod, odnosno dva osvojena seta.

Meč pred oko 1.500 gledalaca u lisabonskoj Hali sportova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počeo je kao i onaj na Spensu. Vojvodina je od početka vodila i kada se činilo da će posle 23:20 sigurno dobiti prvi set počinje drama. Portugalci uspevaju da osvoje četiri uzastopna poena i da serviraju za prvi set, ali tada Novosađani ponovo čine mali preokret i dobijaju ga sa 26:24.

U drugom setu potupna dominacija mladog novosadskog tima. Na prvi tajm aut odlazi se sa 8:4, na drugi sa 16:13, a set se završava sa 25:21 i slavljem igrača iz Novog Sada već posle 60. minuta.

U nastavku utakmice igralo se za prestiž. Benfika je uspela na kraju da zabeleži pobedu rezultatom 3:2, a u preostala tri seta bilo je 25:16, 25:23 i 15:10.

Trener Strahinja Kozić rekao je posle meča: Presrećni smo, ponosan sam na momke, ostvarili smo istorijski uspeh ne samo za klub, nego i za celu srpsku odbojku. Bili smo prava ekipa, odigrali smo hrabro i zrelo, Napali smo servisom i to nam je pomoglo.U svim elementima smo odigrali na visokom nivou, sve taktički zamisli smo sproveli u delo.

Korektor Dražen Luburić kazao je da je tim svakom evropskom utakmicom sticao iskustvo.

"Naša smirenost u završnicama je posledica toga što smo odigrali 12 evropskih utakmica i u svakoj smo sticali iskustvo. Drago mi je da su svi na terenu to pokazali", rekao je Luburić.

Odbojkaši Vojvodine iz Lisabona se vraćaju u ponedeljak letom do Budimpešte, a dolazak se očekuje oko 18 časova. U Novom Sadu bi trebalo da budu oko 22 časa.

Ovo je bio prvi evropski trofej odbojkaša Vojvodine, ujedno i prvi u istoriji srpske klupske odbojke. Prethodno su izabranici Strahinje Kozića osvojili 14. trofej kupa pobedivši polovinom februara u finalu Partizan. Sada će imati priliku za triplu krunu jer uskoro kreće borba za prvaka Srbije, a u polufinalu plej ofa protivnik Vojvodine je Crvena zvezda. (S. Krajnović)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.