Izvor: Luftika.rs, 17.Apr.2021, 16:23

Istina iza serije koju svi obožavamo: Ko je zaista doktor Haus?

Nemaš ti pojma, draga moja, ko je Haus.
Za njegov lik i delo tebe su, devojčice, pripremali još kad su ti prvi put u ruke dali bajku „Lepotica i zver“.
Ili video-kasetu.
Ili DVD na kraju krajeva. Ostvarenje sna o egoističnoj nakazi koja će se preobraziti u nežnog lepotana zbog lepote tvoje duše, čije ćeš ledeno srce otopiti suzama kao što su Kaj i Gerda zbrzili Ledenu Kraljicu. Koga ćeš poljupcem pretvoriti iz žabe u princa k’o ona treća nesrećnica, ne sećam >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se više.
Potrovaše nas te bajke.
Haus je postao ultimate frajer Novog Doba.
Iz vlažnih snova većine žena na planeti oduvao je sve Sigale, Švarcenegere, Gibsone, Vilise i ine, pa umesto da zamišljamo kako opipavamo bicepse, tricepse i ostale cepse, blejimo u oči tipovima koji na kraju balade spasavaju svet od meteora i nas od sebe samih, mi vizuelizujemo kako obogaljeni egomanijak, posle sto hiljada okrutnih testova na koje stavlja našu dobrotu, ljubav i nerve, ne zato što je stoka već zato što „u ljubav vjere nema“ a mi smo tu da mu je vratimo, zbog nas i samo zbog nas otvara svoje u stvari predobro i veliko srce, odbacuje zlobu, sarkazam, štap i sintetičku drogu i na kraju balade odvozi nas na svom čoperu u zalazak sunca da slušamo džez.
Jeste da.
I pri tom je intuitivan, konkluzivan, deduktivan, pogleda u oči i zna šta misliš, baci tri puta lopticu u zid i pogađa dijagnozu, mnogo čita, svira klavir i opsednut je dešifrovanjem onog o čemu ti sanjaš, šta si obukla i zašto, da l’ si u PMS ili ovuliraš, plus bez muzike ne može da živi kao ni bez sapunica tipa španske i ostale serije. Verovatno da u WC-u čita herc romane.
Aha, važi. Još i da je žensko.
Dakle, razočaraću te, draga moja: uvalili ti bajku.
Ne pitaj se di je kuća těm čovéku.
Iako je svojim uletom u tvoj televizor pobrisao sve face čak iz doba „Urgentnog centra“, iako ti je zbog njega onaj ljigavac Mark Sloun iz „Uvoda u anatomiju“ postao dosadan, premda je prepiškio čak i tvog ljubimca Gajgera iz „Čikago houp“ koji skida pantalone da bi lakše mislio i takodje je malo čudan i voli džez, svira i peva, i, iako teško ti to pada, znam, čak i Jason Statham počinje da bledi kad On uperi svoj čelični pogled pravo u kameru, moram draga da te razočaram i kažem ti nešto važno:
Nemaš ti pojma ko je Haus.
Razmisli malo zašto ga voliš.
Dok je ovaj fenomenalni Britanac glumio one klipane u „Crnom Guji“, svim serijalima, budalastog princa Džordža, na primer, bio ti je smešan, da, ali potpuno neprivlačan. Zato što nije bio Haus.
Nije te podsećao na nekog posebnog: Nije ličio na tebe.
Haus je tvoj nerodjeni brat blizanac. Tvoja tamna strana Meseca. Haus je sve ono suludo, genijalno, egocentrično, surovo, uplašeno, ranjivo, osakaćeno, ružno, bolesno i kontradiktorno što čuči u tebi i skrivaš ga i od sebe same. Tvoje drugo ja koje se ne pokazuje svetu jer je nepristojno. Često i previše rizično. Tvoj gospodin Hajd u pe-em-esu. Danju Nagib uveče Ragib. Alter Ego.
Mhm.
Dakle, ako ti se neko prestavlja kao egomanijak u svom punom sjaju, nećeš ga promeniti, ostaće kreten, kad ti kažem.
Nije on Haus.
A i svakako ne znam šta piše u scenariju za sledeću epizodu.
Ne volim da odgledam serije u cugu. Fali mi ona neizvesnost i čekanje naredne.
Mada, ne verujem da će se Gregori Haus skinuti sa zlobe, štapa i vikodina.
Postao bi tako običan. A obične priče niko ne voli.
Ni obične muškarce izgleda.
Otrovali nas bajkama, kažem ja.

Svi lažu, pa i ja.
Možda je ovaj čovek najdivniji lik na svetu, a možda ga samo obožavam jer je Britanac i obožavam njegov akcenat, divno svira i peva i fenomenalan je glumac.
A možda bih želela da budem on.
Ne znam, u svakom slučaju, ovo je ono što sam ja zaključila.
A zašto vi volite Hausa?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.