Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 18:29

Isplata 60 evra za nezaposlene ide bez prijavljivanja

Isplata državne pomoći nezaposlenima od 60 evra trebalo bi, kako je najavljeno iz Vlade Srbije, da krene 1. juna.

Pravo na nju imaće nezaposleni koji su upisani u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april 2021. godine, a novac će automatski biti uplaćen na novootvorene račune u Poštanskoj štedionici, prenosi N1.

Prijavljivanja nezaposlenih za ovu pomoć, kako je najavljeno iz Vlade Srbije – neće biti.

"Nacionalna služba za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zapošljavanje, pre početka isplate, sačiniće spisak osoba koje imaju pravo na pomoć i dostaviti ga Poštanskoj štedionici. Isplata novčane pomoći ići će bez prijave tih osoba, počev od 1. juna ove godine", objašnjavaju iz Vlade Srbije.

Novac će, kako se dodaje, biti uplaćen na posebne namenske račune nezaposlenih, koji će biti otvoreni u Poštanskoj štedionici.

Prema poslednjim javno iznetim podacima, početkom aprila je oko 534.000 ljudi bilo upisano u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.