Izvor: Radio 021, 27.Jan.2021, 08:19

Island izdao prvi "pasoš" vakcinacije protiv kovida

Island je izdao prvi "pasoš" vakcinacije protiv virusa korona kako bi olakšao međunarodna putovanja za građane koji su primili vakcinu, prenosi Gardijan.

Svih 4.800 građana koji su primili dve doze vakcine mogu da se prijave za izdavanje digitalnih sertifikata, saopštilo je islandsko ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je navelo da je cilj da se olakša kretanje ljudi između zemalja, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da osobe koje su primile vakcinu mogu da pokažu uverenje o vakcinaciji na graničnim prelazima kako bi mogli da budu izuzeti od restrikcija.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.