Izvor: Radio 021, 11.Maj.2020, 09:12

Iranska mornarica greškom pogodila svoj vojni brod, više desetina mrtvih

Više desetina mornara je poginulo kada je brod iranske mornarice potopljen tokom vežbe ratne mornarice, u blizini Ormuškog moreuza.

Nesreća se dogodila dok je fregata Jamaran testirala novi projektil protiv brodova koji je pogodio logistički brod Konarak, prenosi BBC.

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars je navela je da je samo jedan mornar poginuo, dok ih je nekoliko povređeno "tokom vežbe ratne mornarice", a nesreću je opisala kao "sudar", dok svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mediji prenose da je poginulo najmanje 20 mornara.

Prema nezvaničnim izveštajima, Jamaran je ispalio projektil prerano, tako da Konarak nije imao vremena da se udalji od plutajuće mete koju je vukao na poziciju.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako ambulantna kola prevoze povređene mornare.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NA DESETINE MRTVIH MORNARA Iranska vojska testirala projektil pa POTOPILA SVOJ BROD

Izvor: Blic, 11.Maj.2020

Više desetina mornara je poginulo kada je brod iranske mornarice potopljen tokom vežbe ratne mornarice, u blizini Ormuskog moreuza.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.