Iran prva država koja je zabranila Pokemon Go

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2016, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran prva država koja je zabranila Pokemon Go

Visoki savet za virtuelni prostor u Iranu zabranio je Pokemon Go, čime je ta zemlja postala prva na svetu koja je svoje građane uskratila za svetski popularnu igru.

Razlozi za takvu odluku nisu navedeni, ali BBC izveštava da je Visoki savet zabrinut zbog "bezbednosnih problema" koje igra nosi sa sobom.

Prema pisanju BBC, Iran je već neko vreme razmišljao o zabrani, ali su vlasti želele da vide da li će je tvorci igre Niantic Labs u međuvremenu učiniti bezbednijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
I vlasti Singapura budno motre na Pokemon Go, kako bi videli kako će se taj fenomen odraziti na svakodnevni život u toj zemlji.

"Pratićemo situaciju, kako se igra igra i njen uticaj na društvo", rekao je ministar za komunikacije i informisanje Jakob Ibrahim.

"Ako nešto ne bude bilo kako treba, odlučivaćemo o daljim potezima".

Autor: B92/PCMag.com

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.