Izvor: Radio 021, 23.Apr.2021, 21:09

Ipak pritvor za Slobodana Kašćelana

Veće podgoričkog Višeg suda preinačilo je večeras odluku sudije za istragu i odlučilo da Slobodanu Kašćelanu i uhapšenim članovima kavačkog kriminalnog klana odredi pritvor od 30 dana, prenosi RTCG.

U toku je policijska akcija hapšenja šestorice članova kavačkog kriminalnog klana, koji su ranije danas bili pušteni posle tužilačkog zadržavanja.

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupe koju su formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv članova tog klana koji su u bekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35), kao i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Kašćelan je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.