Izvor: Radio 021, 08.Jun.2020, 15:01

Inspektorku vlasnik nelegalnog lokala vređao i gađao pikslom, biće podneta krivična prijava

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da je nasilničko ponašanje prema inspektorima prilikom obavljanja službene dužnosti nedopustivo i da Ministarstvo neće dozvoliti da se tako nešto više ponavlja.

Đorđević je ovo rekao povodom fizičkog napada na inspektorku rada Odeljenja inspekcije rada Smederevo prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora u jednom neregistrovanom ugostiteljskom objektu.

U razgovoru sa napadnutom inspektorkom, on je dodao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ministarstvo podneti krivičnu prijavu i pratiti rad Tužilaštva u ovom slučaju, jer žele da se jasno stavi do znanja da će svi oni koji žele da spreče državu da radi svoj posao biti kažnjeni.

Direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović rekao je da je inspektorki rada vlasnik ugostiteljskog objekta, u kojem je vršila nadzor, dva puta pocepao zapisnik, vređao je i gađao pikslom. Nakon incidenta pozvana je policija koja je odmah izašla na lice mesta, obavila uviđaj i o navedenom slučaju obavestila javnog tužioca.

Đurović je istakao da su se u poslednje tri godine dogodila četiri fizička napada na inspektore rada o čemu je Inspektorat odmah obavestio MUP.

"Inspektorat za rad postupao je odgovorno i adekvatno i o svim slučajevima odmah obavestio MUP. Podneta je krivična prijava i očekujemo od nadležnih organa i sudstva da preduzmu određene mere, kada se radi o napadu na službeno lice", kazao je on.

Prema njegovim rečima, zbog ovakvih primera, Inspekcija rada će vršiti još jače kontrole u narednom periodu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Napadnuta inspektorka u Smederevu, Đorđević reagovao

Izvor: RTS, 08.Jun.2020

Inspektorku rada Odeljenja inspekcije rada Smederevo fizički je napao vlasnik neregistrovanog ugostiteljskog objekta u kojem je vršila vanredni inspekcijski nadzor, a ministar za rad Zoran Đorđević kaže da je takvo nasilničko ponašanje nedopustivo, da Ministarstvo neće dozvoliti da se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.