Izvor: Radio 021, 15.Jan.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija rada otkrila 2.253 firme koje nisu prijavile radnike

Za samo četiri meseca Inspekcije rada otkrila je više od 2.500 firmi koje ili rade ilegalno ili zapošljavaju radnike na crno.

Po podacima objavljenim na sajtu Ministarstva rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike, od 3. septembra do 31. decembra prošle godine u Srbiji je otkriveno 308 neregistrovanih firme i čak 2.253 poslodavca koji su upisani u registar Agencije za privredne registre, a koji zapošljavaju radnike na crno.

Većina otkrivenih neregistrovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << firmi bavi se frizerskim i kozmetičkim uslugama, popravkom automobila, trgovinom, ali i građevinarstvom i izgradnjom stambenih i nestambenih objekata, piše Dnevnik.

Inspekcija je neprijavljenim firmama naložila ili da se redovno registruju u APR-u ili im zabranila rad.

Poslodavcima koji su legalno prijavljeni u APR-u, a zapošljavaju radnike na crno naloženo je da ih prijave u obavezno socijalno osiguranje, protiv njih je pokretnut prekšajni posutpak, a ima i onih kojima je naloženo zatvaranje s obzirom na to da su već ranije kršili zabranu zapošljavanja radnika bez prijave.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.