Izvor: Radio 021, 09.Sep.2020, 13:17

Inkluzivni festival "Hearts in Harmony" u petak i subotu u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima

Međunarodni inkluzivni festival "Srca u harmoniji - Hearts in Harmony" održaće se 11. i 12. septembra u Sremskim Karlovcima i u Kulturnoj stanici "Svilara".

Ove godine organizator jednog festivalskog dana zajedno sa Udruženjem građana "Vera, ljubav, nada" je i Udruženje Karlovačka crtačka škola iz Sremskih Karlovaca.

"Hearts in Harmony" (Srca u harmoniji) događaj se održava pod patronatom Europa Cantat i Evropske unije i pre svega podrazumeva aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << učešće osoba sa invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju na javnim nastupima, koncertima, u radionicama tokom festivala.

Cilj manifestacije je pokazivanje postignuća osoba sa invaliditetom i veća vidljivost, zatim afirmacija kulturnog stvaralaštva mladih, posebno mladih sa invaliditetom kao marginalizovanih grupa, kao i jačanje inkluzije kroz zajednički nastup mladih redovne populacije i mladih sa invaliditetom.

PROGRAM:

U petak, 11. septembra na Trgu Branka Radičevića u Sremskim Karlovcima, na platou ispred Bogoslovije, sa početkom u 18:30 časova nastupiće Inkluzivni hor Ison pod rukovodstvom Miodraga Miše Blizanca, deca i mladi Centra tamburaške muzike - škola tambure "Sava Vukosavljev", a pod rukovodstvom Zorana Bugarskog Brice, slepi dečak iz Vršca i vokalni solista Ognjen Inđić, Mali hor Kulturnog centra Rumenka, pesnikinja iz Sremskih Karlovaca Vesna Fekete i članovi folklornog ansambla "Branislav Nušić" iz Lalića.

U subotu, 12. septembra program će se od 19 časova odvijati u KS Svilara. Nastupiće Kristina Jevtović, Marina Milošev, Ognjen Inđić i Mali hor Kulturnog centra Rumenka, kao i domaćin hor Ison.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.