Izvor: Blic, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imlek preuzima Novosadsku mlekaru

Novosadska mlekara će se pripojiti Imleku u skladu sa Nacrtom ugovora o spajanju uz pripajanje, objavile su danas dve kompanije.



Osnovni kapital Imleka će prilikom pripajanja biti uvećan za 481,59 miliona dinara izdavanjem 790.210 običnih akcija i 12.448 preferencijalnih akcija pojedinačne nominalne vrednosti 600 dinara, navodi se u Nacrtu ugovora koji je danas objavljen u beogradskoj "Politici".

Akcije će biti izdavane bez javnog poziva radi zamene akcija. Jedna akcija Novosadske mlekare menjaće se za 0,8 akcija Imleka. Imlek će preuzeti imovinu i obaveze Novosadske mlekare i otvoriće ogranak u Novom Sadu koji će u svom nazivu pored imena Imlek zadržati i naziv Novosadska mlekara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.