Ime posle prebrojavanja parcela

Izvor: Blic, 12.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ime posle prebrojavanja parcela

NOVI SAD - Ulica koja je nastala u bloku između Miše Dimitrijevića i Doža Đerđa ni juče nije dobila ime. Komisija za imenovanje ulica ni juče nije donela odluku jer članovi nisu mogli da se dogovore da li bi cela saobraćajnica trebalo da dobije ime, ili samo nekoliko kuća.

Dok stanari na Grbavici priželjkuju da komisija što pre ovoj ulici da ime, jer bez toga ne mogu da dobiju lična dokumenta, članovi komisije su išli u detalje i zaključili da je sporno što cela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njena trasa nije probijena.

Naime, u ovoj bezimenoj ulici poređano je nekoliko kuća, posle čega se dolazi do zida jednog nesrušenog objekta. Dalje od te prepreke ulica se nastavlja, zbog čega su članovi komisije zaključili da je presečena na pola.

Posle duže rasprave i konsultacije sa predstavnikom „Geoplana", članovi komisije su odlučili da imenovanje ulice odlože do sledeće sednice, kako bi saznali koliko tačno parcela ima na toj lokaciji. Posle toga, svakoj će odrediti kućni broj.

Komisija je načelno prihvatila predlog građana, da kada budu odlučivali, ulica ponese ime slikara i književnika Zorana Petrovića.

Za razliku od stanovnika ove bezimene ulice, stanovnici sa lokacije u bloku između Toplice Milana i Kosančić Ivana, sa ulazom iz ulice Devet Jugovića, imaju razloga za zadovoljstvo. Njihova je ulica dobila ime i zvaće se Cara Uroša.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.