Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 07:00

Ilon Mask pretekao Vorena Bafeta na listi najbogatijih ljudi sveta

Vrednost imovine Ilona Maska u petak je prerasla vrednost imovine Vorena Bafeta te je izvršni direktor Tesle postao sedma najbogatija osoba na svetu, prema Bloomberg Billionaires Indexu.

Maskovo bogatstvo u petak je naraslo za 6,07 milijardi dolara, objavio je Bloomberg News, nakon rasta deonica od 10,8 odsto ovog proizvođača električnih automobila.

Vrednost Bafetove imovine je smanjena ranije ove nedelje kad je u humanitarne svrhe donirao približno 2,9 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dolara vrednih deonica konglomerata "Berkshire Hathaway Inc" četiri humanitarnim organizacijama i fondaciji Bila i Melinde Gejts, što je poslednji, ali ne i najveći doprinos u sklopu njegovog plana da podeli svoje bogatstvo.

Osnivač Amazona Džef Bezos najbogatiji je čovek na svetu sa 179 milijardi dolara, a suosnivač "Microsoft-a" Bil Gejts je drugi sa 116 milijardi dolara.

Deonice Tesle skočile su za 500 odsto tokom protekle godine nakon što je kompanija povećala prodaju Modela 3.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.