Izvor: Radio 021, 23.Feb.2020, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilon Mask najavio izgradnju "SpaceX" sela

Novi SpaceX projekat nije direktno u vezi sa svemirskim letelicama, već se radi o izgradnji privatnog naselja u južnom delu države Teksas.

Buduće naselje u mestu Boka Čika opisuje se kao ambijent koji će biti savršen za život i rad - takozvano "SpaceX selo" - koje će imati 100 soba, ali i planirane aktivnosti koje bi trebalo da poboljšaju produktivnost i opšte stanje stanara.

Google i Facebook već imaju slične naseobine, a Ilon Mask u jednom tvitu najavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se listi pridružuje i SpaceX, najviše zbog toga što će radnici koji se bave Starship letelicom imati neobično radno vreme koje ne dopušta duga putovanja do kuće.

Boka Čika je mesto u kojem kompanija već radi na novom Starship modelu koji će, kako stoji u izveštajima, imati 39 spratova, zahvaljujući čemu će moći da do Marsa ponese čak milion putnika.

Autor: Nezavisne novine

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.