Izvor: Radio 021, 03.Nov.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iljušin" izlio 84 tone vode, zaustavljeno širenje požara na Staroj planini

Avion-tanker "iljušin 76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na području šumskih požara na Staroj planini i zaustavio širenje vatre, saopšteno je iz tog ministarstva.

Predstavnik ruskog ministarstva kaže da će "iljušin" sutra nastaviti da gasi požare.

"Tokom dana avion je obavio dva leta, izbacivši 84 tone vode. Sredstva za kopnenu kontrolu potvrdila su da je zaustavljeno širenje vatre zahvaljujući majstorstvu posade", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je predstavnik Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

On je rekao da je pre poletanja aviona obavljeno avijaciono osmatranje planinsko-šumske oblasti, kako bi se utvrdilo gde se nalaze žarišta, prenosi "Sputnjik".

"Iljušin 76P" sinoć je sleteo na niški aerodrom. Kako je ranije saopšteno, avion je opremljen specijalnom opremom za polivanje, što omogućava da se odjednom na glavno žarište izruči više od 42 tone vode. U Ministarstvu za vanredne situacije Rusije ranije je rečeno da je u Srbiju upućeno i 12 stručnjaka iz tog resora, koji će pomoći u gašenju požara na Staroj planini.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.