Izvor: Novine novosadske, 04.Sep.2012, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Odbornicima DSS-a nisu nuđene pare

Govoreći o navodnom nuđenju novca odbornicima od strane direktora javnih preduzeća, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Borko Ilić rekao je da odbornicima DSS-a niko nije nudio nikakve pare jer su, kako je kazao, verovatno svesni da su odbornici te stranke “čvrsti” i da neće pokleknuti u odlukama koje je donela stranka.
Na pitanje novinara da prokomentariše pretnje upućene predsednici Skupštine grada Aleksandri Jerkov, predsednik novosadskog odbora DSS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << je rekao da je za te pretnje čuo od novinara i pozvao sve da se okanu takvih stvari.
“Pozivam sve učesnike političkog života u Novom Sadu da se okanu takvih stvari, jer to ne priliči Novom Sadu ni političkoj sceni grada”, rekao je Ilić, naglasivši da se to nije dešavalo ni u najtežim danima novije političke istorije Novog Sada.
 
Sević: Pitajte pojedinačno odbornike
Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Siniša Sević, na pitanje da li je odbornicima SPS-a nuđen novac, rekao je da je generalni stav koalicije da o tome, ukoliko žele, treba da govore sami odbornici kojima je neko nešto nudio.
“Ja nijednog trenutka nisam izjavio da je na odbornike SPS-a vršen pritisak i to bi pitanje trebalo postaviti pojedinačno odbornicima ili onima koji su nešto tako izjavili”, rekao je Sević.
Komentarišući šovinističke grafite u Novom Sadu Sević je rekao da su to stvari koje zaslužuju svaku osudu i koje “nisu primerene i ne pristaju Novom Sadu ni na koji način”.
Lider novosadskih naprednjaka Miloš Vučević optužio je Demokratsku stranku za pritiske na pojedine odborničke grupe nove većine, navodeći da im se nude stotine hiljada evra za prelazak u drugi tabor. Vučević nije želeo da precizira koji odbornici su meta pritisaka, ali je naveo da to nisu odbornici naprednjaka i SPO, već onih koji nisu učestvovali u radu bivše vlasti.


 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.