Izvor: Radio 021, 14.Apr.2020, 10:04

Ilić: Izrečeno 136 miliona dinara novčanih kazni zbog kršenja policijskog časa, izletnici na Fruškoj gori bili neodgovorni

Produženi policijski sat prethodnog vikenda prekršilo je 588 osoba, od uvođenja vanrednog stanja ukupno 2.061, a izrečeno je više od 136 miliona dinara novčanih kazni, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Radovan Ilić i potvrdio da u zatvorima i pritvorskim jedinicama nema zaraženih virusom korona.

On je za RTS rekao da građani u velikoj većini prihvataju i poštuju uvedene zabrane i ograničenja, ali je ukazao i na "veoma neodgovorne" slučajeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poput roštiljanja i izazivanja požara na Fruškoj gori i kršenja propisanih mera samoizolacije.

"Izletnici na Fruškoj gori koji su izazvali požar pokazali su veliku neodgovornost prema svojim sugrađanima, a osim kršenja policijskog časa, počinili su i krivično delo izazivanje opšte opasnosti", rekao je Ilić.

On je, komentarišući primedbe u javnosti da se u suđenjima posredstvom skajpa narušavaju prava okrivljenih, rekao da domaći zakoni daju pravno pokriće za organizovanje suđenja u okolnostima vanrednog stanja i da je to dodatno regulisano uredbama Vlade.

"Suđenja skajpom organizuju se samo tamo gde postoji očigledan rizik od izazivanja zaraze i za to postoji zakonsko pokriće zbog ugrožavanja zdravlja ljudi", objasnio je Ilić.

On je rekao da su dosad zbog kršenja samoizolacije održana 43 takva suđenja, a izricane su kazne od 10 meseci do dve godine zatvora, uz novčane kazne i određene mere kućnog pritvora.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sudovi strogo kažnjavaju kršenje samoizolacije

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2020

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je 588 osoba prekršilo najduži policijski čas, i da su zato su privedeni kod prekršajnog sudije. Objašnjava da je od početka uvođenja vanrednog stanja i od početka uvođenja zabrane kretanja ukupno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.