Igraonica Blesavko - zabavan i kreativan kutak za decu

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igraonica "Blesavko" - zabavan i kreativan kutak za decu

Za pravilan rast i razvoj deteta stručnjaci i pedagozi ističu važnost razvijanja detetove samostalnosti i kreativnosti, sa čime je preporučljivo početi u najranijem dobu deteta.

Živimo u vremenima kada brzina svakodnevnog života roditelje navodi da sve češće svoju decu vode u igraonice da se igraju, dok oni sa prijateljima popiju piće. Međutim svedoci smo da se često dešava da same igraonice nisu dovoljno bezbedne i opremljene sadržajima koji će na pravi način >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uticati na razvoj deteta modernog doba.

"I sama sam majka jednog deteta, dok je drugo na putu i iz ličnog primera znam koliko je važno u igraonicama deci obezbediti bogat i raznovrstan kreativan sadržaj, kako bi što bolje napredovala. Svi smo svesni da je bolje odvesti dete u park i prirodu, ali na žalost često roditelji to nisu u mogućnosti. Upravo zato smo otvorili igraonicu koja je prava zamena za sve one male čari koje deci nedostaju i nadamo se da ćemo našom pažnjom i ljubavlju postati sastavni deo odrastanja dece koja dođu da se igraju sa nama", rekla je za 021 Snežana Blesić, koja je sa suprugom Radivojem otvorila novu igraonicu "Blesavko" u Novom Sadu.

Kako većina igraonica ima zaseban i vizuelno odvojen deo gde borave roditelji sa jedne i deca sa druge strane, vlasnici igraonice "Blesavko" rešili su da decu ne odvajaju od roditelja, već da u jednom nivou organizuju prostorije tako da deca uvek roditeljima budu na oku, ali gde će deca ipak imati izvestan stepen odvojenosti kako bi pravilno razvijala svoju samostalnost.

Posebnost ove igraonice je u tome što podstiče druženje kroz kreativnu igru i zabavu, a odabirom adekvatnih sprava i igračaka, utiče se na motorički razvoj dece, razvijanje njihove kreativnosti, edukaciju, razvoj ekološke svesti.

Ukoliko žele da se penju, skaču, vrte, klincima su na raspolaganju skakalice i penjalice, kao što su vrteška, žičara, 3D lavirint sa toboganima, motorička penjalica, trambolina. Ako, pak, žele da budu kreativni, tu su flomasteri, bojice, tempere, kocke, edukativne igračke. Mališani se mogu zabavljati i pevajući karaoke ili igrajući neku od 50 igrica na x-box- u.

Pored igraonice i rođendaonice, postoji mogućnost i čuvanja dece na sat, a vikendom se u Igraonici "Blesavko" redovno organizuju kreativne radionice, gde deca razvijaju psiho-motorne sposobnosti, a fizičku snagu razvijaju u sklopu sportskih radionica.

Bilo da želite svom detetu da priuštite nezaboravno druženje, ili da organizujete dečiji rođandan ili pak neko drugo slavlje, sve potrebne detaljnije informacije, kao i telefone možete pronaći na Fejsbuk stranici Igraonice "Blesavko", koja se inače nalazi u Ulici Novaka Radonjića 41, na samom uglu Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića.

Autor: Reklamni tekst

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.