Izvor: Radio 021, 30.Okt.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra prestola: HBO ukinuo jedan prikvel, ali stiže drugi - "Kuća zmaja"

Nova serija će se baviti kućom Targarjena i ranim danima Vesterosa, ističu iz kompanije.

Getty ImagesDžordž R.R. Martin je autor serije Igra prestola

Kompanija HBO dala je zeleno svetlo za seriju „Kuća zmaja" (House of the Dragon), koja će ispričati priču 300 godina pre dešavanja iz „Igre prestola".

Ta vest objavljena je samo nekoliko sati nakon što je drugi prikvel iz te franšize - u kojem je trebalo da glumi Naomi Vots - navodno ukinut. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Serija Igra prestola završila se ove godine posle osam sezona, što je izazvalo dosta burnih reakcija širom sveta.

Priča o dešavanjima na Vesterosu je tokom godina postala jedna od najpopularnijih serija sveta, sa desetinama miliona gledalaca i brojnim nagradama.

Osam razloga zbog kojih Igra prestola obara rekorde Igra prestola: Pet istorijskih događaja koji su inspirisali serijuIgra prestola: Da li je kraj najuspešnije serije uništen

„Zadovoljstvo mi je da najavim da smo naručili Kuću zmajeva", izjavio je Kejsi Blojs iz kompanije HBO.

„Serija će se baviti kućom Targarjena i ranim danima Vesterosa", dodao je.

Na zvaničnom Tviter nalogu Igre prestola najavili su da će seriju producirati autor Pesme leda i vatre Džordž R.R. Martin, kao i Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

https://twitter.com/GameOfThrones/status/1189330936300756992

U međuvremenu je dosta reakcija izazvalo i ukidanje druge prikvel serije, za koju je pilot epizoda snimljena tokom leta.

Neimenovani izvor je u utorak izjavio za Holivud riporter da je izvršna producentkinja Džejn Goldman poslala mejl ostatku ekipe u kojem navodi da je HBO ukinuo seriju.

Razlozi za to nisu poznati, a HBO se još nije oglasio tim povodom.

Međutim, sajt Dedlajn prenosi da se čelnim ljudima kompanije nije svidela pilot epizoda.

Radnja te serije, na kojoj je takođe radio Džordž R.R. Martin, navodno se dešavala 5.000 godina pre događaja u originalnoj seriji.

ReutersNaomi Vots je bila najveća zvezda čije su ime povezivali sa ukinutom serijom

Inače, autori Igre prestola Dejvid Beniof i DB Vajs su u ponedeljak najavili da napuštaju rad na novoj trilogiji Ratova zvezda, koja bi trebalo da bude počne 2022. godine.

Vest su objavili nakon potpisivanja ekskluzivnog ugovora sa Netfliksom.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Igra prestola: Otkazan jedan spinof, ali stiže drugi – Kuća zmaja

Izvor: Tracara.com, 30.Okt.2019

Iako je u junu najavljeno da je počelo snimanje spinofa, odnosno prikvela serije Igra prestola, juče je saopšteno da je serija u kojoj je glavnu ulogu imala Naomi Watts – otkazana. Ipak, HBO je brže-bolje najavio novi spinof, koji nosi naziv Kuća zmaja. “Zadovoljstvo mi je da najavim da smo...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.