Izvor: Radio 021, 20.Dec.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igi Pop pravi seriju o panku

Igi Pop će producirati novu dokumentarnu mini-seriju o panku, od četiri epizode, u kojoj će se nalaziti intervjui s brojnim velikim imenima te scene iz sedamdesetih godina.

Serija je jednostavno nazvana "Punk", a premijerno će biti prikazana 11. marta na američkoj televizijskoj mreži Epix.

Među pank muzičarima koji će se pojaviti u seriji su Džon Lidon (Sex Pistols), Marki Ramon (Ramones), Vejn Kramer (MC5), Dželo Bijafra (Dead Kennedys), Debi Hari i Kris Stejn >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << (Blondie).

U dokumentarcu će govoriti i fanovi panka - Dejv Grol (Nirvana, Foo Fihters), Fli (Red Hot Chili Peppers) i Daf Mekegan (Guns N' Roses). Takođe, biće prikazane i glavne figure muzičke industrije tog vremena kao što su Deni Filds, direktor Electra Records, novinar Legs Meknil, režiserka Penelopi Sfiris, poznata i po popularnoj komediji iz 1992. godine (o dva rokera) "Vejnov svet", prenosi NME.



Zna se još da Igiju, kao izvršnom producentu, pomaže njegov prijatelj Džon Varvatos, modni dizajner i veliki obožavalac roka, koji je nedavno otvorio i sopstvenu muzičku kuću (John Varvatos Records). Za njih će velšanski rok bend Priti Višis (Pretty Vicious) naredne godine izdati svoj debitantski album.

Varvatos je rekao da je istraživanje i oživljavanje istorije panka za njega apsolutno posao iz ljubavi.

"Sposobnost panka da prevaziđe podelu među generacijama u kulturi, muzici i stilu je priča koja mora da bude ispričana, tako da - Hey Ho, Let's Go", dodao je.

Igi Pop je svoj poslednji album, "Post Pop Depression", objavio u martu 2016. godine, na kom je sarađivao sa Džošom Homom i Dinom Fertitom iz benda "Queens of the Stone Age" i sa Metom Heldersom, bubnjarom grupe "Arctic Monkeys".

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.