Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani nastradali članovi SRS, potraga za četvrtom žrtvom privremeno obustavljena

NOVI SAD - Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Ljubinka Čeman izjavila je danas da su identifikovane tri osobe koje su stradale u saobraćajnoj nesreći na Kaćkom mostu u Novom Sadu.

Ljubinka Čeman je rekla da je utvrđeno da su poginuli predsednik novosadskoh odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Đaković, kao i članice te stranke Sretojka Marković i Nevenka Đuričić.

Za četvrtom osobom koja se nalazila u džipu i dalje se traga, a pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se da je reč o Biljani Tepić, čiji nestanak je takođe prijavljen, rekla je istražni sudija.

Potpredsednik SRS, Milorad Mirčić, je danas u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine potvrdio identitet četvrte osobe koja je nastradala u nesreći i rekao da se radi o Biljani Tepić.

Prema njenim rečima, u toku je uviđaj na vozilu koje je probilo zaštitnu ogradu mosta i sletelo u kanal Dunav-Tisa-Dunav u četvrtak, 12.februara, oko 23 sata.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je otkinuto oko 17 metara ograde na mostu, gde je bilo i slomljenog stakla i drugih rasutih delova vozila.

Potraga za četvrtom osobom iz džipa koji je iz kanala izvađen jutros u 4.20, prema ranijim najavama, trebalo je da bude nastavljeno nakon što Vojska Srbije dopremi sonar koji bi trebalo da pomogne roniocioma u pronalaženju tela.

Kako je rekao zamenik načelnika Sektora zaštite u MUP-u Srbije Dragan Dončevski potraga sonarom, specijalnim uređajem Ministarstva odbrane započela je je danas nešto posle 13 sati i ne zna dokle bi mogla trajati jer, kako je rekao, to zavisi od više faktora.

"Čamci sa sonarom kruže kanalom, ali sve što smo do sada uradili je na žalost bez uspeha", rekao je Dončevski.

Džip na vanrednom tehničkom pregledu

Prvi uviđaj na vozilu u kojem je stradalo četvoro članova Srpske radikalne stranke, obavljen je danas popodne a automobil je potom odnet na vanredni tehnički pregled.

"Verujem da će se utvrditi razlog zašto je došlo do sletanja automobila s mosta u kanal", izjavila je istražni sudija Ljubinka Čeman..

Prema vestima s lica mesta potraga za telom nestale osobe je, zbog mraka i nepovoljnih vremenskih uslova, za danas prekinuta i nastaviće se sutra.

Dončevski: Pretraga se nastavlja sutra u 10 časova



Potraga dna kanala DTD za telom četvrte žrtve saobraćajne nesreće koja se dogodila na mostu kod Novog Sada, prekinuta je za danas nešto posle 18 sati, a zamenik načelnika Sektora zaštite u MUP Srbije Dragan Dončevski rekao je da će biti nastavljena sutra u 10 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.