Izvor: Luftika.rs, 14.Avg.2021, 13:48

I patrijarh Porfirije prati trendove, na svom Instagram profilu komunicira sa oko 20.000 pratilaca

Srpski patrijarh Porfirije otvorio je Instagram nalog koji će služiti za popularizaciju crkve među mlađom populacijom, a već ga je zapratilo gotovo 20.000 ljudi. Srpski patrijarh pripada mlađoj generaciji sveštenika, modernih je shvatanja i vrlo dobro razume svet u kojem živimo.
Zbog toga, on ne odbacuje korisnost društvenih mreža u popularizaciji ideja, proizvoda ili usluga koje crkva tradicionalno propoveda. On je vernicima uputio poruku povodom početka posta posvećenog Presvetoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Bogorodici, poželevši im da u miru i blagodeti proslave nadolazeći praznik Preobraženja Gospodnjeg.
– Danas ću odgovor dopuniti opšte poznatim zaključkom da ne samo tradicionalni, linearni mediji (štampa, radio i televizija), nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti što je isto tako važno, zaostaju za tzv. društvenim medijima, a moje je mišljenje da je u tom smislu najefikasniji Instagram. Pozvaću u pomoć i reči samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svetu, rekao: ‘Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova!’ (Mt 10 27). Danas, su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božju – nedavno je napisao patrijarh Porfirije.
Vremena su se sigurno promenila, a sve ono što je do nedavno bilo nemoguće zamisliti doživeli smo, a ponekada i mnogo više od toga. Tehnologija napreduje, a čak i stroga crkvena ograničenja i polako popuštaju. Patrijarh u svakom smislu predstavlja začetak ‘novog talasa’ pravoslavnog hrišćanstva, a njegova promisao i reč svakako mogu uticati pozitivno na generacije koje dolaze.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)


Imam i jednu ličnu molbu za našeg poštovanog patrijarha. Molim ga ovom prilikom da ne otvara Tik Tok po uzoru na Gorana Vesića, jer bi to bilo previše čak i za najekstremnije liberale.
Patrijarh Porfirije bio na Egzitu, ne poropušta da čuje dobar rok

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.