Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I deci sa invaliditetom 4.000 dinara jednokratne pomoći

Sva deca sa invaliditetom dobiće kao i penzioneri jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nakon sednice Vlade.

Ministarstvo podseća da će isplata penzije i drugih prava i to u celom mesečnom iznosu početi sa isplatom za mart.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplatiće po 4.000 penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rata druge i treće kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i deci sa invaliditetom - korisnicima privremene naknade kod PIO fonda, koji su to pravo ostvarili zaključno sa 25. martom, a kojima će rešenja biti doneta kasnije.

Ministar rada Zoran Đorđević, podsetivši da je predsednik Aleksandar Vučić rekao da briga o penzionerima mora dabu de na visokom nivou, naveo je da će njegov resor i u narednom periodu nastaviti da se trudi istim intenzitetom.

"Želimo da im u ovim teškim uslovima obezbedimo što bolje uslove za život i zaštitu na najvišem nivou, jer zdravlje naših građana nam je svima na prvom mestu", rekao je Đorđević.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Jednokratnu pomoć od 4.000 dinara dobijaju i deca sa invaliditetom

Izvor: Blic, 27.Mar.2020, 00:10

Sva deca sa invaliditetom dobiće kao i penzioneri jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nakon sednice Vlade.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.