Izvor: Radio 021, 08.Maj.2020, 19:29

Huavej mogući partner SAD na uspostavljanju standarda nove generacije 5G mreže

Američko ministarstvo trgovine blizu je potpisivanja novog pravila kojim bi se američkim kompanijama dozvolilo da rade sa kineskim gigantom Huaveijem na uspostavljanju standarda za novu generaciju 5G mreže, potvrdili su Rojtersu izvori upoznati sa situacijom.

Američke tehnološke kompanije prestale su da sarađuju sa Huaveijem na razvijanju standarda, pošto je ta kompanija dospela na "crnu listu", a to je SAD dovelo u neravnopravnu poziciju, ocenili su neki zvaničnici industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali i ljudi iz administracije.

Na sastancima za postavljanje standarda, gde su razvijani protokoli i tehničke specifikacije koji omogućavaju da oprema različitih kompanija neometano funkcionišu zajedno, glas Huaveija je postao jači, dok su američki inženjeri sedeli u tišini.

Ministarstvo trgovine stavilo je Huavej na "listu entiteta" u maju prošle godine, zbog brige za nacionalnu bezbednost.

Posle skoro godinu dana nesigurnosti, odlučeno je da se uvede novo pravilo kako bi se to pitanje rešilo, navela su dva izvora za Rojters, tako što bi se američkim kompanijama dozvolilo da učestvuju telima, u kojima je i Huavej.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.