Izvor: Luftika.rs, 10.Sep.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski Jadran pun fekalija, vide se iz svemira (FOTO)

Fekalije u hrvatskom Jadranu vidljive su iz svemira, prenose hrvatski portali. Zagađenje Jadrana poprimilo je takve razmere da su fekalije kraj Vodnjana, u Istri, zabeležene čak i na snimcima iz svemira.
Stručnjaci se slažu da mrlje koje se vide na satelitskim snimcima „Gugl mapa“ u području nedaleko od kanalizacionog ispusta kod Vodnjana, najverovatnije potiču od fekalija.
One se vide na području oko Peroja u Istri, oko četiri kilometra zapadno od Fažane, te nešto manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << severno od Briona, prenosi Srna.
Problem je alarmantan, jer se fekalije šire prema Nacionalnom parku „Brioni“.
Kako prenosi „Indeks“, lokalne vlasti žale se na stare sisteme za prečišćavanje otpadnih voda i najavljuju izgradnju novog sistema. Ali, profesionalni ronioci ističu da bi problem izgradnje mogao biti u tome što postavljanje jednog metra cevi na dubinu od 50 metara košta oko 1.000 evra.
Zagađenje fekalijama nije slučajnost, već masovna pojava, navode ekolozi i upozoravaju na sličan problem kod ispusta kanalizacije u Pagu.
Letovanje u Hrvatskoj? Nikada više!

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fekalije iz Jadranskog mora vidljive iz svemira

Izvor: B92, 10.Sep.2019

Zagađenje Jadrana fekalijama poprimilo je takve razmere da je to nedavno kraj Vodnjana u Istri zabeleženo čak i na snimcima iz svemira...Naime, stručnjaci kažu da mrlje koje se vide na satelitskim snimcima Guglovih mapa u području nedaleko od kanalizacijskog odvoda kod Vodnjana najverovatnije potiču...

Nastavak na B92...

STRAŠNO! FEKALIJE U JADRANU SE VIDE I IZ SVEMIRA: Ovo nije slučajnost već masovna pojava!

Izvor: Kurir, 10.Sep.2019

Zagađenje fekalijama u hrvatskom Jadranu poprimilo je takve razmere da je vidljivo čak iz svemira.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.