Hrvatska dostavila pisanu saglasnost za otvaranje poglavlja 23

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska dostavila pisanu saglasnost za otvaranje poglavlja 23

Hrvatska je dostavila pisanu saglasnost za otvaranje poglavlja 23.

Prema navodima dopisnika "Novosti" iz hrvatske prestonice, u oblikovanju merila za poglavlja 23 i 24, hrvatski zahtevi nisu prihvaćeni u formulacijama koje je Zagreb tražio, već su znatno ublaženi i prilagođeni evropskoj praksi.

Diplomatima u Briselu iz Zagreba će stići odobrenje da dozvole pristup definisanja merila za poglavlja 23. i 24. sa Srbijom, što znači da je zvanični Zagreb odustao od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << blokade.

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač rekao je u utorak da su uslovi Hrvatske obaveza za Srbiju, kao i da bez poštovanja tih uslova nema napretka u pregovaračkom procesu Srbije.

Hrvatska je bila jedina zemlja od 28 članica Evropske unije koja nije bila saglasna da se to poglavlje otvori.

Autor: Agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.