Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko...

Usmrtio pešaka, pa dilovao heroin

NOVI SAD - Policija je identifikovala Gorana E. (22) iz Novih Kozaraca u opštini Kikinda, kao osobu koja je 8. februara na Temerinskom putu motociklom naletela na pešaka Ileta Š. (1931) iz Novog Sada, koji je zatim od zadobijenih povreda umro. Goran E. se tom prilikom kretao levom saobraćajnom trakom, a pešaka je udario dok je prelazio kolovoz. Goran E, je zatim pobegao i još uvek nalazi u bekstvu, pa policija apeluje na građane da ukoliko prepoznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << lice s fotografije pozovu 92 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

Dva dana posle ovog događaja policija je u hidrantu zgrade u Novom Sadu u Vojvode Bojovića broj 8, našla ukupno 387,1 grama supstance za koju se osnovano sumnja da je heroin i jednu vagicu za premeravanje droge, koju je Goran E. doneo i ostavio na čuvanje Marku B. (23) iz Banatskog Velikog Sela u opštini Kikinda.

Protiv još tri osobe biće podneta prijava zbog „pomaganja izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela“, saopštila je juče novosadska policija.

N. H.

Drugi sud nadležan za istragu torture

BEOGRAD - Prvi opštinski sud oglasio se nenadležnim za vođenje postupka protiv trojice osumnjičenih za „torturu i iznudu iskaza“ od članova „Makine grupe“, rečeno je juče Tanjugu u tom sudu. Odluka o nenadležnosti je doneta krajem prošle godine, pošto je sud obustavio istragu protiv Milana Obradovića, aktuelnog direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, koji je, takođe, bio osumnjičen za to krivično delo, kazao je Tanjugu portparol suda Zoran Šešić.

Mesna nadležnost Prvog suda vezana je samo za radnje koje se Obradoviću stavljaju na teret, ali pošto je istraga obustavljena, nestalo je i osnova za zasnivanje mesne nadležnosti tog suda, kazao je Šešić. On je rekao da će istragu protiv ostalih osumnjičenih - nekadašnjeg komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zamenika načelnika Bezbednosno-informativne agencije Milorada Bracanovića i nekadašnjeg policijskog inspektora Slobodana Pažina, dovršiti Drugi opštinski sud.

Tužilaštvo traži strožu kaznu

UŽICE - Opštinsko tužilaštvo podnelo je juče žalbu Okružnom sudu na presudu Opštinskog suda u Čajetini kojom je Petar Šišović (67) stomatolog iz Užica, osuđen na godinu dana zatvora za izazivanje teške saobraćajne nesreće na Zlatiboru u kojoj je stradao glumac Milenko Zablaćanski. Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je juče da je zatraženo da se presuda preinači u dužu zatvorsku kaznu i da se Šišoviću izrekne duža zabrana upravljanja motornim vozilom. Kazna koju je nedavno Opštinski sud u Čajetini izrekao Šišoviću minimalna je za ovo krivično delo. U obrazloženju presude Šišoviću su kao olakšavajuće okolnosti uzeti porodični status, njegova životna dob i činjenica da ranije nije osuđivan.

Z. Š.

Zaplenjeno 3,2 kilograma heroina

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom carinika i pogranične policije na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u Srbiju, u utorak je otkriveno 3.200 grama heroina u „pežo partneru“ slovačkih registarskih oznaka, saopštila je juče Uprava carina.

Detaljnim pregledom automobila, u fabričkoj šupljini u patosu, između zadnjeg i prednjeg sedišta vozača, pronađen je heroin upakovan u pet pakovanja. Četiri paketa su bila oblepljena lepljivom trakom, a jedno je bilo umotano u alufoliju. Protiv putnika R. Š. pokrenut je prekršajni postupak, posle čega su on, kao i otkrivena droga predati pograničnoj policiji u dalju nadležnost, preneo je Fonet.

Mladić u teškom stanju

NIŠ - Mladić koji je preživeo pad sa devetog sprata stambene zgrade u Nišu nalazi se u teškom zdravstvenom stanju, a preciznije prognoze moguće je dati posle kompletne dijagnostike, rekli su juče Tanjugu lekari na Neurohirurškoj klinici u tom gradu.

Mladić ima teške povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta. Kompletna dijagnostika nije mogla da bude sprovedena odmah zbog stanja u kome se nalazio kada je dan ranije primljen, napomenuli su lekari i dodali da će pacijenta pregledati neuropsihijatar. Preciznija prognoza mogla bi biti data posle kompletne dijagnostike, rečeno je na klinici. Mladić, student medicine, pao je sa devetog sprata na krov automobila koji je bio parkiran pored zgrade.

Nova dojava u Palati pravde

BEOGRAD - Palata pravde, u kojoj je sedište tri suda i tri tužilaštva, ponovo je juče bila evakuisana zbog nove anonimne dojave da je u njoj podmetnuta bomba. Sudski stražari su neki minut posle 10 sati već žurili hodnicima osmospratnice i obaveštavali ljude da moraju da napuste zgradu i redom ulazili u sudnice prekidajući tek započeta suđenja.

Pošto su pripadnici kontradiverzionih ekipe, čiji psi su odavno dobro upoznali zdanje u Savskoj 17a, pretražili zgradu konstatovano je da nema opasnosti, pa su zaposleni i građani pušteni da se vrate svojim obavezama nešto pre podneva.

K. K.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Pokosio pešaka i nestao

Izvor: Kurir, 12.Feb.2009

NOVI SAD - Novosadska policija saopštila je juče da intenzivno traga za Goranom E. (22) iz Novih Kozaraca kod Kikinde, zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, u kojem je poginula jedna osoba. Goran E. je u nedelju na Temerinskom putu, vozeći motocikl, naleteo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.