Hrana u Popaju bila pokvarena, prijava protiv vlasnika

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana u "Popaju" bila pokvarena, prijava protiv vlasnika

Protiv vlasnika "Popaja", kioska brze hrane kod Novosadskog sajma u kojem se desetak ljudi otrovalo girosom, Uprava za veterinu podneće prijavu, jer je ustanovljeno da je hrana bila pokvarena, saznaje 021.rs.

Veterinarska inspekcija izvršila je kontrolu i uzorkovanje hrane životinjskog porekla, a rezultati uzorka koji su upućeni u Institut za javno zdravlje Vojvodine, pokazali su prisustvo četiri bakterije, kažu za 021 u Upravi za veterinu.

"Zatečena kisela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pavlaka i tartar sos su bezbedni za ishranu ljudi, a tzaziki salata, urnebes salata, pečeni pileći file za giros, pileći file usoljen za termičku obradu i majonez "Majo" nisu bezbedni za ishranu ljudi, jer su u njima izolovane bakterije – Eneterobacteriaceae, E.coli, Bacilus cereus, Koagulaza pozitivne stafilokoke", kažu za 021 u Upravi Ministarstva poljoprivrede.

Sva hrana životinjskog porekla zatečena u objektu stavljena je van prometa i neškodljivo uništena.

Objekat je zatvoren, a kako navode u Upravi, vlasnik je dostavio izvod iz APR-a o zatvaranju, odnosno prestanku obavljanja delatnosti.

Podsetimo, u Klinički centar Vojvodine se pre nedelju dana javilo deset pacijenata sa simptomima trovanja i svi su rekli da su jeli u istom kisoku brze hrane "Popaj" na Detelinari. Petoro pacijenata je posle detaljnog lekarskog pregleda pušteno na kućno lečenje, dok je isto toliko zadržano.

Sanitarna inspekcija je odmah zatvorila lokal u Ulici Braće Popović, a uzorke hrane poslala na analizu. Takođe, inspekcija je zabranila i dalji rad jednom zaposlenom koji nije prošao obaveznu sanitarnu kontrolu.

Vlasnik objekta, Dejan Parun, ranije je u razgovoru sa pojedinim medijima rekao da je sve rađeno po propisima i da se poštuju procedure o bezbednosti hrane.

Autor: Suzana Stojićević (suzana@021.rs)

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

POSLE TROVANjA GIROSOM: Prijava protiv gazde "Popaja"

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2016, 13:02

Pojedina jela u restoranu "Pica Popaj", u kojem se 9. oktobra hranom otrovalo deset sugrađana, nisu bila ispravna i protiv vlasnika će biti podneta prijava POJEDINA jela u restoranu "Pica Popaj", u kojem se 9. oktobra hranom otrovalo deset sugrađana, nisu bila ispravna i protiv...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.