Izvor: Radio 021, 26.Feb.2021, 20:02

Hoće li dokumentarac o Britni Spirs dovesti do preispitivanja odnosa medija prema slavnima

Novi dokumentarac pokrenuo je talas podrške poznatoj zvezdi. Da li svedočimo promeni kulture slavnih?

Getty ImagesBritni Spirs je u žiži javnosti još od tinejdžerskih dana

„Svi pričaju svašta o meni. Zašto me ne puste da živim?"

Tako je pevala Britni Spirs na singlu iz 2004. godine My Prerogative.

Više od 15 godina kasnije, u nedelji kad je novi dokumentarac Kadriranje Britni Spirs emitovan u Americi, te reči ponovo su dobile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na snazi.

Film u produkciji Njujork tajmsa bavi se tretmanom koji je pevačica dobijala u štampi pre ozloglašenog nervnog sloma u javnosti 2007. i trajnim sporom oko „nadzora" nad njom - specifičnog sporazuma koji znači da ona ne kontroliše mnoge aspekte vlastitog života i karijere.

Džastin Timberlejk se izvinio Britni Spirs posle dokumentarca o njenom životu Priča o Britni Spirs, slobodi i pokretu #FreeBritney Krenberis i „labudova" pesma Dolores O’Riordan

Dokumentarac je doveo do obnovljenih kritika na račun tretmana koji je imala u okviru mehura selebriti kulture dvehiljaditih i izazvao niz preispitivanja u medijima.

„Svi smo krivi za ono što se desilo Britni Spirs", glasilo je izvinjenje časopisa Glamur pop zvezdi objavljeno na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Glamour (@glamourmag)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.