Izvor: Radio 021, 02.Jun.2020, 22:33

Hitlerova rodna kuća postaje policijska stanica do kraja 2022. godine

Kuća u kojoj je rođen nacistički lider Adolf Hitler biće restaurirana i pretvorena u policijsku stanicu, saopštile su danas vlasti austrijskog grada Braunau Am In.

Na tenderu za obnovu zgrade u kojoj je Hitler rođen 1889. godine učestvovalo je više od 10 firmi.

Očekuje se da će radovi biti završeni krajem 2022. godine i da će koštati pet miliona evra, javlja AP.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer je ocenio da nema boljeg rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od pretvaranja Hitlerove rodne kuće u policijsku stanicu.

"Policija je čuvar osnovnih sloboda i prava, policajci sebe vide kao saradnike građana i onih koji štite slobodu, pravo okupljanja i slobodu govora", izjavio je Nehamer.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitlerova rodna kuća "neutralizacijom" postaje - policijska stanica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 09:08

Kuća u Austriji u kojoj je rođen nacistički vođa Adolf Hitler biće adaptirana u policijsku stanicu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije izabralo je projekat za rekonstrukciju...Izmene koje će zgrada pretrpeti su "kozmetičko ulepšavanje" fasade i postavljanje novog krova, a ceo posao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.