Hirurg od porodice pacijentkinje uzeo 100 evra mita

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hirurg od porodice pacijentkinje uzeo 100 evra mita

Hirurg u Opštoj bolnici u Boru, Z. M. (47), uhapšen je zbog sumnje da je primio mito od 100 evra.

Prema saznanjima "Blica", lekar je od porodice jedne žene, koja je zadržana na lečenju na Odeljenju hirurgije, tražio novac kako bi joj pomogao. Insistirao je da mu, ako pristanu, pare daju u njegovom stanu.

Međutim, članovi porodice su o svemu obavestili policiju, koja je, u saradnji sa Tužilaštvom, pripremila akciju. Jedan od rođaka pacijentkinje je, u zakazano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vreme, otišao do stana u kome, sa porodicom, živi Z.M.

"Kada je doktor izašao, rođak pacijentkinje mu je predao kovertu u kojoj su bile obeležene novčanice", navodi za beogradski list izvor iz istrage. "Čim je dr Z.M. uzeo kovertu, policijski službennici, koji su sve pratili, su ga uhapsili."

Inače, dr Z.M. je pre nekoliko godina konkurisao i za direktora Opšte bolnice u Boru. Policija sumnja i da tom lekaru ovo nije bio prvi slučaj uzimanja mita, ali da do sada za to nije bilo dokaza.

Protiv lekara je podneta prijava i on je, posle saslušanja, prebačen u Okružni zatvor u Zaječaru, jer mu je određeno zadržavanje do 30 dana.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.