Izvor: Radio 021, 28.Dec.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade građana i večeras u Banjaluci tražilo pravdu za Davida

Više od 5.000 građana i večeras je u Banjaluci bilo u protestnoj šetnji s roditeljima ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića i tražilo pravdu za njihovog sina.

Na kraju protestne šetnje, Davidov otac Davor Dragičević rekao je da "oproštaja i zaborava nema".

"Oprosta i zaborava nema. Ubili ste dete od 21 godinu, studenta dva fakulteta. Ubili ste moje seme. Ubili ste ovu sveću, moje ognjište, iščupali ste mi dušu i srce. Časni Petre Kočiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jazavci su preko puta", rekao je Dragičević u parku Petar Kočić.

Preko puta parka nalazi se Trg Krajine, koji su i večeras blokirali pripadnici specijalne policije i Policijske uprave Banjaluka. Na tom trgu su mesecima održavani skupovi "Pravda za Davida".

"Zločinci i ubice nemaju ni veru ni naciju. Pozivam sve gradjane ove zemlje da daju podršku Murizu (Memiću), kao i svim roditeljima kojima su deca ubijena", rekao je Davor Dragičević.

On je naveo da je jedina satisfakcija koju može da doživi "pravda za Davida". Kolona gradjana večeras je od Trga Krajine krenula prema hotelu Talija, čiji je vlasnik kum ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, a potom do Republičkog javnog tužilaštva i pored Palate republike do zgrade Vlade RS.

Odatle su se vratili u park Petar Kočić, gde je završen skup.

Sve vreme građani su skandirali: "Pravda za Davida", "Ubice, ubice", "Lukaču, ostavka", a pevali su i Davidovu pesmu "Klinac iz Geta".

Večerašnje okupljanje proteklo je bez incidenata. Dragičević je najavio da će u nedelju biti održan veliki skup "Pravda za Davida" i da je za to okupljanje dobio dozvolu policije.

David Dragičević je nestao u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je dva dana posle pronalaska tela saopštila da je reč o nesrećnom slučaju i da ne postoje elementi krivičnog dela, ali je tužilaštvo kasnije otvorilo istragu o ubistvu mladića.

Porodica mladića tvrdi da je David Dragičević otet, mučen, udavljen i da je njegovo telo potom bačeno u Crkvenu. Roditelji tvrde da je njihovog sina ubila policija, a od 26. marta svake večeri u Banjaluci održavaju se skupovi "Pravda za Davida".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.