Hiljade Novosađana na trgovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Novosađana na trgovima

NOVI SAD - Uz veličanstven vatromet i bogat muzički program više hiljada Hovosađana i njihovih gostiju dočekalo je Novu godinu na trgovima u centru grada i drugim lokacijama.

Masimo Savić, "Parti Brejkersi", Kiril i više novosadskih sastava priredili su sjajnu zabavu na Trgu Slobode dok su na obližnjem Trgu Mladenaca pravi novogodišnji štimung priredili Luis i tamburaški orkestri "Zorule", "Romansa", "Laluđi" i drugi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Manje petardi

Iako je bilo veoma hladno, građani na Trgu slobode bili su dobro raspoloženi, okićeni novogodišnjim ukrasima i kapama Deda Mraza.

Jako obezbeđenje Na Trgu je kontrolisalo da građani ne unose pirotehnička sredstva pa je broj ispaljenih petardi bio primetno manji nego ranijih godina.

Mnogi mladi koji su se opredelili za doček u "Spensu", uživali su u nastupima vrhunskih di džejeva kao i domaćih i stranih rok bendova a zvuci narodnjaka odjekivali su u "Master hali" Novosadskog sajma gde je organizovano "Dugino poselo".

Od 10 do 50 evra

Veselo je već po tradiciji bilo i u novosadskim hotelima, restoranima, klubovima, kafićima i u domovima Novosađana.

Mnogi Novosađani novogodišnju noć su proveli u brojnim klubovima u kojima su karte za doček naplaćivane od 10 do 50 evra. U cenu bili su uračunati hrana i piće dok je u nekim lokalima naplaćivana samo ulaznica.

Tokom jučerašnjeg dana u Katoličkoj porti bio je organizovan doček za decu, uz animatore, dečiji hor Zvončići, kandidata Srbije na pesmi Dečije evrovizije Maju Mazić, nekoliko predstava za decu novosadskog Pozorišta mladih, mađioničare i klovnove.

Službe funkcionisale

U Službi hitne pomoći saznajemo da je u toku novogodišnje noći bilo je 123 hitne intervencije. Reč je uglavnom o lakšim povredama zadobijenim prilikom tuča.

U toku noći bilo je dve do tri saobraćajne nezgode, takođe bez težih povreda.

Načelnik Urgentnog centra dr Zoran Đermanov je rekao da do tri sata ujutru nije bilo većih hitnih intervencija.

Novogodišnja noć na trgovima, prošla je bez većih incidenata, saznajemo u novosadskoj policiji.

Kako su nam rekli u Vatrogasnoj službi, u nekoliko navrata vatrogasci su izašli na teren zbog nekoliko upaljenih kontejnera na teritoriji grada, ali tokom protekle noći većih intervencija nije bilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.