Izvor: Radio 021, 11.Sep.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Indonežana se mole se za kišu nakon više od mesec dana požara

Hiljade Indonežana danas se mole za kišu na ostrvima Sumatri i Borneu, u vreme dok šumski požari besne na vrhuncu sušne sezone, prenosi državna novinska agencija Antara.

Požari u delovima Sumatre i Bornea traju duže od mesec dana pa je vlada na teren poslala devet hiljada vojnika, policajaca i pripadnika agencija za upravljanje katastrofama.

Dok se susedne zemlje žale zbog dima nastalog od požara izazvanih u cilju raščišćavanja terena za plantaže palmi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Indonezija to opovrgava tvrdeći da požari koje su snimili sateliti iz nekoliko susednih država nisu namerno izazvani.

Delovi jugoistoka Azije proteklih meseci imaju neuobičajeno suve vremenske prilike, uključujući Indoneziju koja beleži veoma malo kiše. Neke indonežanske zajednice okrenule su se molitvi za kraj suvog razdoblja i požara koje im ono donosi.

Vlasti se protiv vatre bore s 37 helikoptera i 239 miliona litara vodenih bombi, objavila je agencija za upravljanje katastrofama na Tviteru. Istovremeno avionima pokušavaju da stvore oblake nadajući se da će izazvati kišu.

Agencija je dodala kako su do danas ujutro zabeležena 5.062 požara u šest indonežanskih provincija.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.