Hibernijan osvojio škotski Kup nakon 114 godina

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hibernijan osvojio škotski Kup nakon 114 godina

Fudbaleri Hibernijana osvojili su danas Kup Škotske, prvi put posle 114 godina, pošto su u finalu u Glazgovu pobedili Rendžers sa 3:2.

Hibernijan je poveo u trećem minutu golom Entonija Stouksa, Keni Miler izjednačio je u 27. minutu, a vodjstvo Rendžersu doneo je Endi Holidej u 64. minutu. Hibs je izjednačio u 80. minutu drugim golom Stouksa, a pobedu je doneo kapiten Dejvid Grej u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Po završetku utakmice hiljade navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Hibernijana uletelo je na teren Hempden parka, dok su igrači obe ekipe bili na terenu. Fudbalski savez Škotske pokrenuo je istragu zbog toga i saopštio da je "zapepašćen neredima", pošto se čini da su navijači Hibernijana napali fudbalere Rendžersa koji su pokušavali da izadju sa terena.

Policajci na konjima, redari i policija su pokušavali da vrate situaciju pod kontrolu. Kada su se navijači Hibernijana vratili na tribine, iza njih su ostale slomljene stative, a iščupano je i busenje trave sa terena.

Rendžers je saopštio da je šokiran "sramotnim ponašanjem" navijača Hibsa i pohvalio je svoje navijače pošto su pokazali uzdržanost "pod velikim provokacijama".

Fudbaleri Rendžersa nisu mogli da se vrate na teren da prime medalje.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.