Izvor: Radio 021, 16.Okt.2020, 18:16

Hapšenja u Nišu zbog pranja novca, fiktivni dokumenti o prodaji nektarina

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su V. S. (56) i M. M. (60), osumnjičene za pranje novca i falsifikovanje službene isprave, saopštio je danas MUP Srbije.

Sumnja se da su V. S. i M. M. firmi "Coja promet" potpisali fiktivne dokumente da su prodali breskve i nektarine kao dokaz da je to voće domaćeg porekla, a potom je ta firma izvezla drugo, uvozno voće, kupcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Ruskoj Federaciji.

Ova firma je, kako se sumnja, uplatila osumnjičenima na ime fiktivnog otkupa 1.110.128 dinara, iako voće nisu prodali ovoj firmi.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MULJALI SA BRESKVAMA I NEKTARINAMA PA UHAPŠENI: Nišlije osumnjičene za malverzacije u trgovini voćem

Izvor: Kurir, 16.Okt.2020

BEOGRAD - Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila V. S. (56) i M. M. (60) osumnjičene za malverzacije vezane za breskve i nektarine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.