Izvor: Radio 021, 16.Avg.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIP Petrohemija startuje - mogući pojačani buka i plamen

HIP Petrohemija je danas ušla u proces pokretanja proizvodnje startnim aktivnostima koje su jutros započete u fabrici Etilen, saopšteno je iz te državne kompanije u Pančevu.

Posle starta Etilena i dobijanja proizvoda u specifikaciji, očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama polietilena visoke gustine (PEVG) i polietilena niske gustine (PENG), saopšteno je iz Petrohemije.

Ova kompanija je planski obustavila proizvodnju 12. avgusta a u startovanje fabrika kreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pošto su završeni radovi na procesnoj opremi.

"Sve aktivnosti u vezi s pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se "prilikom pokretanja proizvodnje može očekivati povećana pojava buke i i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikomstarta procesa rada i u toku samog procesa".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.