Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl: Uravnoteženo regulisati veštačku inteligenciju

Izvršni direktor "Gugla" Sandar Pičaj pozvao je na uravnoteženi pristup regulisanju veštačke inteligencije, poručujući evropskoj publici da ova tehnologija donosi korist, ali ima i "negativne posledice".

Komentari iz "Gugla" dolaze u trenutku kada zakonodavci i vlade ozbiljno razmišljaju o postavljanju ograničenja na način na koji se koristi veštačka inteligencija, prenosi AP.

"Nema sumnje da veštačku inteligenciju treba regulisati. Pitanje je kako da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tome najbolje pristupi", rekao je Pičaj, u govoru u istraživačkom centru sa sedištem u Briselu.

Napomenuo je da vlade moraju da igraju važnu ulogu i da će Evropska unija i SAD započeti sa izradom svojih pristupa regulisanju i presudno će biti "međunarodno usklađivanje" eventualnih pravila, ali nije dao konkretne predloge.

Pičajevi komentari sugerišu da se kompanija možda nada da će sprečiti širu akciju EU u borbi protiv ove tehnologije.

Evropska unija je bila među agresivnijim regulatorima velikih tehnoloških firmi, a taj pristup su preuzele i američkih vlasti u istrazi dominacije kompanija poput "Gugla", "Fejsbuka" i "Amazona".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Šef Gugla traži od EU uravnotežen pristup regulisanju veštačke inteligencije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2020

Šef "Alfabeta" - matične kompanije "Gugla", kao i samog "Gugla", Sundar Pičaj zatraži je u govoru u Briselu da EU ima "uravnotežen pristup" regulisanju veštačke inteligencije...EU, poput Sjedinjenih Država, proučava kako regulisati veštačku inteligenciju, tehnologiju za koju se očekuje da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.