Gradsko zelenilo nabavilo novu mehanizaciju

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko zelenilo nabavilo novu mehanizaciju

Gradsko zelenilo nastavilo je modernizaciju mehanizacije.

Sredstvima iz Gradskih kapitalnih subvencija za 30 miliona dinara nabavljeno je šest tarupa, tri traktora sa kosačicama, od kojih je jedan namenjen košenju trave na kosinama i dva vozila za prevoz radnika.

Za razliku od malih kosačica koje dnevno mogu da pokose maksimalno oko 4.000 m2 , tarupi i traktori sa kosačicama imaju deset puta veći kapacitet.

"Zahvaljujući obnovi mehanizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Gradsko zelenilo" je sada sposobno za realizaciju više velikih projekata istovremeno, uz poslove redovnog održavanja zelenila na više od 470 hektara i 160 hektara korovskih površina: za oko mesec dana očekuje nas početak sezone uklanjanja ambrozije, u toku je preseljenje rasadnika, za nekoliko dana počinju pripremni radovi na podizanju novog parka između Nove Detelinare i Novog naselja, kao i obimni radovi u Kameničkom parku koje zajednički finansiraju Grad i Pokrajina, imamo veliki broj ugovorenih usluga trećim licima itd. Ono što je bitno napomenuti je da se nova mehanizacija, uz dodatne priključke, može koristiti i za potrebe Zimske službe, što znači da će biti angažovana tokom cele godine", napominju u tom preduzeću.

Uložena sredstva u obnovu mehanizacije značajno će doprineti efikasnijoj realizaciji zacrtanih planova, a samim tim i kvalitetnijem i bržem održavanju zelenih površina u gradu.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.