Izvor: Radio 021, 19.Feb.2021, 19:50

Gradonačelnik se oprostio od Balaševića: Mirno spavaj, večiti mladiću Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oprostio se od čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo danas u 67. godini života.

Vučević je svoj oproštaj od Balašević počeo stihovima pesme "Naposletku": "Naposletku, ti si dobro znala ko sam ja, otkud sad te suze, moja mila... "

"Rekao si jednom, i da, naposletku, moj veliki Đole, bio si u pravu - svi smo mi dobro znali ko si ti, da si ti taj novosadski večiti mladić, onaj uvek nasmejani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dečko, koji nas je svojim neponovljivim duhom toliko često zasmejavao, ali nam i mamio suze. Da, mi znamo ko si ti - onaj koji je uhvatio dušu našeg grada i onaj koji je bio jedan od retkih sa srcem da o toj duši može tako lepo da peva. Zato nema suza, dragi naš Đole, jer legende nikad ne umiru. Tvoji stihovi će zauvek lutati ulicama našeg grada, biće u srcima zaljubljenih na obali Dunava, biće na usnama nekih novih provincijalki dok one ne slete niz hodnik Studenjaka, odzvanjaće Čivutskim vrtom i spominjaće se i na Svetog Jovana i na Bogojavljensku noć. Mirno spavaj, druže naš, velikani nikad ne umiru. Novi Sad će te zauvek pamtiti", poručio je Vučević.

Podsetimo, jedan od najpopularnijih kantautora regiona preminuo je danas u 67. godini, od posledica korona virusa. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐOLE JE POSEBNO VOLEO MALU MO: Balašević je Moniki posvetio pesmu i uradio nešto što Selešova nikada neće zaboraviti VIDEO

Izvor: Kurir, 19.Feb.2021

Vest o smrti Đorđa Balaševića pogodila je region i oživela mnoge priče o životu kantautora iz Novog Sada.

Nastavak na Kurir...

Severina progovorila o PRVOM SUSRETU SA BALAŠEVIĆEM Pevačica ispunila želju njegovom sinu, nakon ovih reči ništa neće biti isto

Izvor: Blic, 20.Feb.2021, 12:12

Pevačicu Severinu Kojić veoma je potresla vest o smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića koji je preminuo danas u 67. godini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.