Izvor: Radio 021, 24.Avg.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik malog grada u Hrvatskoj ima sedam savetnika za turizam

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk (HDZ) ima čak sedam savetnika za turizam.

Zaprešić, grad nedaleko od Zagreba, prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 25.223 stanovnika, a lani ga je posetilo manje od osam hiljada turista, piše Indeks.hr.

Još je fascinantniji podatak da je Zaprešić u periodu kad nije imao sedam savetnika za turizam imao bolje turističke brojke nego nakon osnivanja tog saveta, što dovoljno govori o učinkovitosti gradonačelnikovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sedam savetnika za turizam.

Sednice se održavaju jednom mesečno, a Savet je, kažu, osnovan 2018. godine kao "radno telo koje predlaže mere i aktivnosti usmerene ulaganjima u razvoj turizma, daje mišljenja i predloge o pojedinačnim razvojnim projektima, predlaže koncept i politiku razvoja pojedinih selektivnih oblika turizma i podsticajne mere za njihov razvoj ili unapaeđenje te surađuje s gradskim upravnim telima i ustanovama s ciljem potenciranja i osiguravanja uslova za razvoj turizma".

Opširnije na sajtu Index.hr.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.