Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 13:40

Gradonačelnik Novog Sada apelovao na građane da poštuju mere kako ne bi bilo uvedeno vanredno stanje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je apel građanima da se pridržavaju propisanih smernica kako bi adekvatno zaštitili sebe i druge u vreme epidemije.

On je podsetio na novouvedene mere Gradskog štaba za vanredne situacije da se maske nose u zatvorenim prostorima, u autobusima, parkovima, kao i na rekreativnim i sportskim otvorenim prostorima.

- S obzirom na činjenicu da broj zaraženih ne opada u poslednjih nekoliko dana, obaveštavam javnost da se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prema izveštajima, zaraza najčešće prenosi u ugostiteljskim objektima, zbog velike socijalne interakcije. Stoga apelujem na sve koji su odgovorni za njihovo funkcionisanje, kao i na one koji ih posećuju, da nose maske, pridržavaju se propisane distance i vode računa o higijeni ruku - navodi se u dopisu gradonačelnika.

Gradska kuća je saopštila i da je, u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Novog Sada, važno da svi shvate ozbiljnost situacije kako ne bi došlo do uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Grada.

Podsetimo da je za vikend kod 60 Novosađana ustanovljen kovid-19, da je za proteklih sedam dana u Novom Sadu zabeleženo oko 230 novozaraženih i da ima oko 350 aktivnih slučajeva. Više o ovome čitajte OVDE.

U Kliničkom centru Vojvodine danas se leče 153 pacijenta, a više o tome možete pronaći OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.