Gradonačelnici u vrtiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici u vrtiću

NOVI SAD - Gradonačelnici Novog Sada i Beograda Igor Pavličić i Dragan Đilas obišli su danas najveću i najmoderniju predškolsku ustanovu na Balkanu, u novosadskom Novom naselju.

Đilas je izjavio da su nadležni u Beogradu stupili u kontakt sa projektantima i izvođačima radova na novosadskom obdaništu kako bi iskustvo i znanje primenili na Beograd i pokušali da za godinu dana učine da ne bude dece na listi čekanja u beogradskim vrtićima.

Beograd ima veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problem sa brojem dece koja se nalaze na listama čekanja za upis u obdaništa i upravo zbog toga smo došli ovde da vidimo kako bi iskustva Novog Sada mogli da primenimo u prestonici, rekao je Đilas.

On je naveo da se u beogradskom naselju Čukarica već godinama gradi obdanište i da će biti potrebno još godinu dana da napravi duplo manji objekat nego onaj u Novom Sadu.

Pavličić je izjavio da je obdanište u Novom naselju u ulici Bate Brkića, površine 4.250 metara kvadratnih sa 8.000 metara kvadratnih otvorenog prostora, izgrađeno za šest meseci.

Obdanište može da primi više od 600 dece, a u njegovu izgradnju iz Fonda za kapitalna ulaganja uloženo je 200 miliona dinara, rekao je Pavličić.

"Sada imamo oko 500 dece koja nisu uspela da se upišu u obdaništa i mislim da ćemo sledeće godine, već isplaniranom gradnjom predškolskih objekata, ovaj problem u potpunosti rešiti", kazao je Pavličić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.