Izvor: Blic, 16.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinski radnik pao sa merdevina na glavu i poginuo

NOVI SAD - Građevinski radnik Marinko R. (55) poginuo je juče na gradilištu na uglu ulica Hadži Ruvimova i Svetoslava Kasapinovića. Radnik se, prema prvim informacijama, najverovatnije okliznuo dok je silazio niz merdevine i zadobio tešku povredu glave zbog čega je ubrzo preminuo.

Tragedija se dogodila oko 13 časova, kada su radnici koje je angažovalo preduzeće „Kovačević” d.o.o. rušili staru kuću koja se nalazi na ovoj lokaciji. Posle 13 časova radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su se povukli u obližnju baraku da ručaju, dok je Marinko ostao još da radi. Radnici pretpostavljaju da je Marinko, koji je trebalo da im se pridruži, krenuo da silazi niz merdevine koje su proklizale na zaleđenoj zemlji. Radnik je verovatno izgubio ravnotežu i pao. Kako na glavi nije imao zaštitni šlem, udarac u glavu je bio fatalan.

- Potrčali smo do njega, nadajući se da nije ozbiljnije povređen. Međutim, čulo se samo isprekidano disanje i ropac. Ubrzo je i preminuo - rekle su utučeno Marinkove kolege. Kako su rekli, Marinko je izbegao iz Obrovca u Hrvatskoj, a poslednjih godina je živeo na novosadskom naselju Adice. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Na mesto nesreće izašao je istražni sudija, kao i inspekcija rada. Mada je činjenica da radnik nije nosio obaveznu zaštitnu opremu, kao i da su radovi obavljeni po završetku građevinske sezone, inspektori nisu želeli da komentarišu da li će neko snositi odgovornost za pogibiju radnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.